U kunt contact met ons opnemen via: info@devalkeniers.nl

Speltakken

Spelen en leren is het leukste met kinderen van je eigen leeftijd. Daarom kennen wij bij Scouting verschillende leeftijdsgroepen. Waar de nadruk bij de jongere leeftijdsgroepen (wij noemen dit een speltak) ligt op spelenderwijs leren en spelen, zal naarmate je ouder wordt er meer zelfstandigheid gevraagd worden. Ben jij wel in voor een avontuur? kijk dan snel hieronder bij welke leeftijdsgroep je kan komen kijken

Bevers

Leeftijd: 5 tot en met 7 jaar
Opkomst: zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00

Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting Bevers genoemd. Iedere zaterdag beleven de Bevers samen met de Beverleiding spannende avonturen in het dorp Hotsjietonia. Spelenderwijs leren kinderen bij de Bevers om samen te werken. In Hotsjietonia wonen bijvoorbeeld de uitvinder Stanley Stekker waar je allerlei proefjes kan doen, Keet Kleur de kunstenaar die gek is op kliederen en Bas Bos die alles weet over planten en dieren. Wil jij weten wie er nog meer in Hotsjietonia wonen? Kom dan maar eens samen met je vriendjes en vriendinnetjes langs in Hotsjietonia!

Welpen

Leeftijd: 7 tot en met 11 jaar
Opkomst: zaterdagmiddag van 13.00 tot 15.00

Kinderen van 7 tot en met 11 jaar noemen we bij Scouting Welpen. Bij Scouting de Valkeniers hebben we een Welpen groep voor jongens en meisjes samen. De Welpen spelen hun spel in de jungle waar de kinderen samen met Mowgli en de dieren uit de jungle zoals Baloe de beer, Hathi de olifant en Rikki Tikki Tavi spannende avonturen beleven. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bos spelletjes, leren koken op een houtvuur en doen creatieve programma’s.

Scouts

Leeftijd: 11 tot en met 14 jaar
Opkomst: zaterdagmorgen van 9.30 tot 12.00

Jeugd van 11 tot en met 14 jaar noemen we bij Scouting Scouts.  Bij de Scouts beleef je spannende en uitdagende avonturen. Scouts zijn redelijk zelfstandig en leren samen werken in een groep. Scouts houden wel van een uitdaging. Zo koken zij zelfstandig op een houtvuur, lopen hikes, waarbij ze gebruik maken van verschillende route technieken en leren zij hoe ze met hout en touw bijvoorbeeld een brug of een tafel kunnen bouwen.

Loading...
Facebook Messenger for Wordpress